Фото: Головне управління розвідки МО

Дружину Кирила Буданова отруїли: жінку госпіталізували, — ЗМІ

Маріанну Буданову, яка є дружиною керівника Головного управління розвідки Кирила Буданова, отруїли важкими металами. Вона перебуває у лікарні.

Про це повідомляє "Бабель" з посиланням на джерела у розвідці. За даними видання, її госпіталізували після тривалого погіршення стану здоровʼя.

Співрозмовник у ГУР зазначив, що жінці діагностували ураження важкими металами.

"Зараз завершується курс лікування, далі — контроль лікарів", — заявив він.

Він також наголосив, що ці речовини жодним чином не використовуються в побуті та військовій справі. 

"Їхня наявність може вказувати на цілеспрямовану спробу отруєння конкретної людини", — сказали представники розвідки.

Джерела підтвердили, що на Кирила Буданова також вчиняли замахи до та після повномасштабного вторгнення. Зараз ведеться розслідування з приводу імовірної спроби вбивства дружини начальника ГУР МО України.

Нагадаємо, раніше очільник Головного управління розвідки Кирило Буданов розповідав, що Росія неодноразово готувала замахи президента України Володимира Зеленського. Глава держави є для Кремля "бажаною ціллю".

Також видання Politico поширило інформацію про те, що Україна начебто має план на випадок можливої ліквідації президента Володимира Зеленського під час війни. У статті зазначають, що ця подія стала б психологічним шоком, але на обороні країни жодним чином не позначилась би. Видання стверджує, що російські законодавці та ультранаціоналістичні військові блогери хочуть смерті Зеленського. Водночас вказується, що на українського президента здійснили вже низку замахів, але усі їх вдалося попередити.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.11.2023 10:32