Фото: Харківська обласна прокуратура

ДТП "під наркотиками" у Харкові: водію, через дії якого загинули трирічна дівчинка та її бабуся, обрали запобіжний захід

У Харкові прокурори домоглись максимального покарання для водія, який два роки тому в стані наркотичного сп’яніння спричинив дорожньо-транспортну пригоду, внаслідок якої загинули трирічна дівчинка та її бабуся. Йому призначено максимальне покарання у вигляді позбавлення волі на строк 12 років.

Про це повідомили у прес-службі Офісу Генпрокурора.

Відомо, що 25 листопада 2021 року близько 18:20 в районі перехрестя кільцевої дороги та вулиці Салтівське шосе у місті Харкові сталась масштабна аварія.

"Прокурори у суді довели, що обвинувачений керував технічно справним автомобілем з напівпричепом у стані наркотичного сп’яніння. Він перетнув перехрестя на червоний сигнал світлофора та не пропустив автомобіль, який рухався на зелений сигнал, внаслідок чого зіштовхнувся із ним", — йдеться у повідомленні.

За даними слідства, після зіткнення вантажівка з напівпричепом перекинулась на лівий борт та затиснула автівку таксі. Внаслідок дорожньо-транспортної події водій та його пасажири — трирічна дівчинка та її бабуся — від отриманих травм загинули на місці події.

Правоохоронці затримали водія вантажівки. До винесення вироку він перебував під вартою.

"Суд визнав чоловіка винним у порушенні правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом у стані наркотичного сп’яніння, що спричинило загибель кількох людей", — додали в прес-службі.

Порушникові призначено максимальне покарання у виді позбавлення волі на строк 12 років, а також на 10 років позбавлено права керування транспортними засобами. Досудове розслідування проводили слідчі СУ ГУНП в Харківській області.

Нагадаємо, 30 жовтня на Тернопільщині сталася смертельна аварія. Дві легкові автівки зіткнулися неподалік цукрового заводу у місті Чортків.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 31.10.2023 12:45