Фото: Офіс президента України

Дуда пояснив, чому не можна допустити замороження війни в Україні

Президент Польщі Анджей Дуда, виступаючи на дебатах 78-ї сесії Генеральної асамблеї ООН у Нью-Йорку, заявив, що війна Росії в Україні має завершитись, а не перетворитися на "заморожений конфлікт".

У своєму виступі Дуда закликав припинити змусити Росію відійти від міжнародно визнаних кордонів України.

"Ця жорстока війна має закінчитися, а не перетворитися на заморожений конфлікт. Це можна зробити лише шляхом відновлення повної територіальної цілісності України в її міжнародно визнаних кордонах", — сказав він.

Він наголосив на необхідності подальшої підтримки України, оскільки "сьогодні це Україна, а завтра може бути кожен з нас".

Зазначимо, що президент США Джо Байден, виступаючи на Генасамблеї ООН, заявив, що світ, якщо хоче жити за правилами, повинен захистити Україну від російської агресії. За його словами, такі дії стануть інвестицією в майбутнє кожної держави. Він додав, що саме тому США з партнерами стоять на боці України, коли вона відстоює свою свободу та територіальну цілісність.

Нагадаємо, ввечері 19 вересня президент України Володимир Зеленський виступив на Генасамблеї ООН. Перед цим він закликав виключити Росію з Ради безпеки. У своїй промові в Нью-Йорку глава Української держави закликав світ сприяти ядерному роззброєнню Росії та не дати їй розпочати нову війну.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.09.2023 01:39