Фото ілюстративне. Джерело: defensie.nl

"Дуже напружена ніч для системи ППО": у Польщі прокоментували російську ракетну атаку по Україні

У середу, 4 вересня, Польща підіймала свої винищувачі через ракетну атаку росіян на західні області України.

Про це на своїй сторінці у соцмережі X (Twitter) повідомляє Оперативне командування Збройних сил Польщі.

"Це ще одна дуже напружена ніч для всієї системи протиповітряної оборони Польщі через активність дальньої авіації Російської Федерації, яка завдає ударів по об'єктах, розташованих, зокрема, на західній території України", — йдеться у повідомленні.

Польща

Джерело: Оперативне командування Збройних сил Польщі

Водночас польські військові наголошують, що південно-східні регіони країни могли відчувати підвищений рівень шуму, пов'язаний з проведенням операцій у повітряному просторі польською та союзницькою авіацією. Зокрема, вони додають, що востаннє така підвищена активність російської авіації дальнього радіуса дії була зафіксована в ніч з 1 на 2 вересня.

За словами польських військових, було активізовано всі необхідні процедури для забезпечення безпеки повітряного простору Польщі, а оперативне командування постійно тримає ситуацію на контролі. 

Що відомо про ракетну атаку 4 вересня

Вночі у середу, 4 вересня, війська країни-агресорки атакували Львів. Так, за словами очільника Львівської обласної військової адміністрації Максима Козицького, внаслідок ворожого обстрілу постраждали багато місцевих мешканців, серед яких — діти. Відомо про 35 поранених та сімох загиблих людей. Крім того, у місті пошкоджені будинки, школи та спалахнули пожежі.

Також цієї ночі гучно було у Рівному та в Луцькому районі, а о третій годині ночі поблизу Києва працювала протиповітряна оборона по російських безпілотниках. У Сумах теж було чутно вибух.

Нагадаємо, 4 вересня російські загарбники ракетами атакували Кривий Ріг. Постраждали п’ятеро місцевих мешканців. У місті пошкоджений готель. У декількох багатоповерхівках вибиті вікна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 04.09.2024 09:44