Фото: unn.com

Дуже серйозний ризик для безпеки США: у Пентагоні прокоментували "зливи" секретних документів

У Сполучених Штатах Америки оцінюють масштаби витоку секретної інформації протягом останніх тижнів. У ній містилась інформація про боєздатність українських Збройних Сил і дії американських союзників.

Таку заяву на брифінгу в понеділок заявив помічник голови Пентагона Кріс Мігер, пише CNN.

Представник Пентагона заявив, що міністр оборони США Ллойд Остін знав про "злив" ще 6 квітня, а наступного дня почав діяти: він скликав вищих керівників на щоденній основі.

Також відомо, що протягом останніх вихідних посадовці США спілкувалися із союзниками та партнерами, деякі з яких також мають стосунок до оприлюдненої інформації.

Кріс Мігер наголосив, що внаслідок витоку була оприлюднена "надзвичайно таємна, засекречена" інформація: ситуація, що склалась, становить "дуже серйозний ризик для національної безпеки" США.

"Міністерство оборони працює цілодобово, щоб вивчити обсяг і масштаби розповсюдження, оцінений вплив і наші заходи щодо пом'якшення наслідків. Ми все ще розслідуємо, як це сталося, а також масштаби проблеми", — пояснив представник Пентагона.

Мігер запевнив, що Міноборони США вжило кроків для детальнішого вивчення того, як і кому поширюється "злита" інформація.

Нагадаємо, 7 квітня повідомлялося, що у соцмережі Twitter й Telegram потрапили засекречені документи, які нібито детально описують секретні плани США й НАТО щодо нарощування Сил оборони України перед запланованим контрнаступом. Наразі Пентагон розслідує, хто міг стояти за витоком важливих документів.

У США вважають, що Російська Федерація може бути причетною до витоку кількох секретних військових документів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.04.2023 21:44