Фото: соцмережі

"Дуже світла людина": боксер Ломаченко розповів про своє ставлення до митрополита Онуфрія

В українського боксера Василя Ломаченка залишились хороші враження від очільника Української православної церкви Московського патріархату митрополита Онфурія. Він назвав його "сильною людиною".

Про це повідомляє СПЖ. Ломаченко, зокрема, прокоментував фото з Києво-Печерської лаври.

"Я кілька разів приходив до Києво-Печерської лаври прикладатися до мощей і там познайомився з ченцями. Вони запросили, казали, що якщо буде в мене можливість, час, то щоб приходив на послух. Якось після поєдинку я повернувся й зателефонував, попросив про таку можливість. Ми приїхали ненадовго, буквально на півдня, потрудилися трохи та поїхали додому", — сказав він.

Також український боксер прокоментував своє ставлення до московського попа Онуфрія.

"Дуже світла людина. У людей, які дуже давно духовно розвиваються, відчувається сила та міць, якою Всевишній їх наділяє. Складно підібрати якісь слова, складно це описувати. Але відчувається сила людини. Ти чудово розумієш, що все це він отримує завдяки своїм молитвам, завдяки старанням, завдяки любові до Господа. Напевно, ось цим відповідає йому Господь і дає йому внутрішню енергію, яку людина може відчути, навіть перебуваючи просто поруч", — додав Ломаченко.

Нагадаємо, Василь Ломаченко опублікував цитату архімандрита Російської Православної церкви Сергія Сребрянського. Після обстрілу росіянами Чернігова 19 серпня боксер у соцмережах заявив, що "поганих людей немає".

Раніше Ломаченко після бою за звання абсолютного чемпіона світу проти Девіна Хейні пообіцяв допомагати Україні та "своїй православній церкві". Водночас уродженець Білгород-Дністровського одягнув на себе жовто-блакитний прапор.

Варто відзначити, що Василь Ломаченко внесений до реєстру держзрадників, який веде рух "ЧЕСНО". Підстава для цього — пост боксера в Instagram з проповіддю митрополита Лонгіна, архієрея УПЦ Московського патріархату, у якому він звинувачує Україну, мовляв, країна почала війну проти Бога, проти церкви та проти українського народу.

Також боксер публікував дві частини скандального інтерв'ю з Митрополитом Лукою, де той виправдовував війну Росії проти України. Відомо, що від початку повномасштабного вторгнення Ломаченко вступив у лави тероборони, але покинув службу заради бою проти Джеймена Ортіза.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.09.2023 12:35