Фото: Build Portal

Два варіанти підвищення тарифів: влада озвучила попередні ціни на електроенергію

Вже з травня існує можливість підвищення тарифів на електроенергію для споживачів. Це роблять через велику вартість відновлення енергетичної інфраструктури після російських обстрілів.

Про це заявив очільник Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, Костянтин Ущаповський під час телемарафону.

Вже з травня тарифи вже можуть підвищити. Розглядають два варіанти: до 2,40 грн та 2,80 грн за 1 кВт-год.

Ущаповський переконує, що вразливі верстви населення платитимуть менше.

"Головним тут є завдання забезпечити захист вразливих категорій споживачів, розробивши відповідні програми цільового соціального захисту", — зазначив посадовець.

Наразі діє тариф 1,44 грн/кВт-год при споживанні до 250 кВт-год на місяць та 1,68 грн/кВт-год при споживанні понад 250 кВт-год на місяць. Спеціальний період з відповідними пільговими тарифами на електроенергію діятиме до 30 квітня цього року. 

Нагадаємо, міністр енергетики Герман Галущенко заявляє, що питання зміни тарифів на електроенергію для населення ще обговорюють. За його словами, встановлення нових тарифів важливе для підготовки генерації до нового осінньо-зимового періоду.

Також 1 квітня Кабінет міністрів подовжив збереження пільгової ціни на газ для виробників тепла, бюджетних організацій та гуртожитків. Дію пільгового тарифу подовжено ще на один місяць.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першим

Економіка, 22.04.2023 13:38