Фото: соцмережі

Уряд подовжив дію пільгового тарифу на газ: кого це стосується

Кабінет міністрів подовжив збереження пільгової ціни на газ для виробників тепла, бюджетних організацій та гуртожитків. Дію пільгового тарифу подовжено ще на один місяць.

Відповідна постанова опублікована на сайті Кабміну.

Зазначається, що НАК "Нафтогаз" і надалі постачатиме природний газ підприємствам, установам, організаціям, на чиєму балансі знаходяться гуртожитки та/або інші житлові будинки, в яких постійно або тимчасово проживають побутові споживачі, за ціною 7,42 грн/куб.м (з ПДВ).

Спеціальні зобов'язання передбачають, що ціна, за якою "Нафтогаз Трейдинг" постачає газ для надання послуг з постачання теплової енергії та гарячої води населенню, збережеться на рівні 7,42 тис.грн за тис. куб. м (з ПДВ, але без урахування тарифу на послуги транспортування та коефіцієнта, що застосовується при замовленні потужності на добу наперед), для бюджетних установ — 16,39 тис. грн за тис. куб. м (з ПДВ, але без урахування тарифу на послуги транспортування та коефіцієнта, що застосовується при замовленні потужності на добу наперед).

Нагадаємо, раніше у Верховній Раді анонсували повернення податків на пальне. З 1 липня ПДВ на пальне зросте з 7% до довоєнних 20%.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 01.04.2023 22:56