На фото: Всеволод Князєв. Джерело: Sud.ua

Екс-голову Верховного Суду Князєва тимчасово відсторонили від здійснення правосуддя

Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила колишнього голову Верховного Суду України Всеволода Князєва від здійснення правосуддя. Його підозрюють в отриманні хабара в особливо великому розмірі.

Про це йдеться у повідомленні Вищої ради правосуддя.

"Вища рада правосуддя тимчасово, до 6 квітня 2024 року, відсторонила від здійснення правосуддя суддю Верховного Суду у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності", зазначається у повідомленні.

Спеціалізована антикорупційна прокуратура (САП) у Telegram-каналі підтвердила, що 6 лютого 2024 року за клопотанням керівника САП Вища рада правосуддя тимчасово відсторонила Князєва від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності. Екс-суддю підозрюють в одержанні неправомірної вигоди в особливо великому розмірі (ч. 4 ст. 368 КК України).

Відомо, що 30 січня слідчий суддя ВАКС зменшив заставу Всеволоду Князєву із 20 мільйонів гривень до 18,168 мільйона. А вже наступного дня, 31 січня, гроші за нього були внесені. В "Центрі протидії корупції" зазначали, що малоймовірно, що гроші міг внести хтось із сім’ї Князєва самостійно, оскільки всі його активи арештовано. У грудні адвокати Князєва казали, що родина підозрюваного може внести максимум десять мільйонів гривень.

Нагадаємо, колишній голова Верховного Суду Всеволод Князєв, якого підозрюють у корупції, 31 січня вийшов зі слідчого ізолятора. За нього внесли заставу в понад 18 мільйонів гривень. Варто зазначити, що рішенням ВАКС на підозрюваного покладені процесуальні обовʼязки. Князєв не має права відлучатися з міста Києва без дозволу детектива, прокурора та суду. Він повинен здати на зберігання до ГУ ДМС свій паспорт для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд і в’їзд в Україну, а також носити електронний браслет.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 06.02.2024 12:26