Фото: ДБР

Екс-командир частини ТРО, який допоміг депутатам Київради ухилитися від служби, отримав підозру

Правоохоронці оголосили про підозру екс-командиру однієї із військових частин ТРО, який відрядив підлеглих йому військових на службу до Київради. Він перевищив службові обов'язки, тож тепер йому загрожує покарання на термін до 12 років увʼязнення.

Про це повідомили у прес-службі Державного бюро розслідувань.

"Встановлено, що солдати однієї з військових частин, троє з яких мають статус столичних депутатів, а ще один – помічник депутата Київради, впродовж року не з’являлись на військову службу", — йдеться у повідомленні.

Підставою для ухиляння від служби став наказ командира частини про відрядження цих військовослужбовців для проходження служби в Київській міській військовій адміністрації.

Затримання депутатів Київради на ухиленні від військової служби: що відомо

У травні працівники Державного бюро розслідувань проводили обшуки у будівлі Київської міської ради. Правоохоронці перевіряли будівлю на підставі ухвали слідчого судді Печерського районного суду міста Києва. Відомо, що провадження стосувалось відрядження до КМВА солдатів, частина із яких паралельно є депутатами Київської міської ради.

1 серпня правоохоронці оголосили про підозру чотирьом ухилянтам із Київради. Троє із них є депутатами, а четвертий — помічником депутата. Зʼясувалось, що вони є військовослужбовцями однієї із військових частин ТРО, проте не несуть службу, хоч і отримують за неї заробітну плату. Зловмисники "організували" для себе відрядження до Київської військової державної адміністрації.

Нагадаємо, в Одеській області заблокували канал із незаконного переправлення за кордон ухилянтів. Зловмисники використовували для цього підроблені документи, а клієнтів знаходили через месенджери.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 02.08.2023 14:25