Фото: ДБР

Екс-командира військової частини з Дніпра підозрюють у сприянні незаконному захопленні нерухомості

Працівники Державного бюро розслідувань у взаємодії з Нацполіцією повідомили про підозру колишньому командиру військової частини з Дніпра у незаконному відчуженні нерухомості на користь частини двох великих торгових павільйонів на набережній міста Дніпро.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

За інформацією правоохоронців, полковник у березні 2022 року видав накази про примусове відчуження майна на користь підрозділів його військової частини.

Водночас у документі не було вказано для яких саме підрозділів це майно призначене. На додаток, одразу після появи цього документу, під охороною одного з добровольчих формувань Дніпровської територіальної громади, яке не мало жодного відношення ні до військової частини, ні до державних органів, ці павільйони були захоплені та розібрані. А земля, на якій вони знаходились, огороджена та розпочата підготовча робота з приватного будівництва.

"За висновками експертиз встановлено, що власникам павільйонів — фізичним та юридичним особам  загалом завдано збитків на 21 млн грн. Також отримано висновок судової військової експертизи, якою підтверджено незаконність відповідного наказу та дій командира. Наразі на земельні ділянки, на яких знаходилось незаконно відчужене та демонтоване нерухоме майно, накладено арешт",  йдеться у повідомленні.

Колишньому командиру військової частини повідомлено про підозру у перевищенні військовою службовою особою влади чи службових повноважень (ч. 5 ст. 426-1 КК України). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк до дванадцяти років.

Крім того, працівники ДБР ініціювали клопотання щодо застосування запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 21 мільйон гривень.

Нагадаємо, на Хмельниччині чоловік викрав з термінала 80 тисяч гривеньТермінал правопорушник втопив у місцевому ставку, а вранці самостійно звернувся у поліцію. Викрадені гроші працівники поліції вилучили. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 14.10.2023 11:17