Фото: УНІАН

Екс-міністра освіти Табачника засудили до 15 років за ґратами

Екс-міністр освіти та науки України Дмитро Табачник та колишній очільник Державної реєстраційної служби Дмитро Ворона заочно засуджені до 15 та 12 років позбавлення волі відповідно.

Як повідомляє Офіс генерального прокурора України, у суді довели, що засуджені, перебуваючи на території РФ та захоплених українських територіях, проводять підривну діяльність проти нашої держави. Також конфісковано їхнє майно і активи на понад 200 млн грн.

За даними правоохоронців, зрадники перебувають на зв’язку та узгоджують свої дії з представниками спецслужб держави-агресора після того, як Росія розпочала повномасштабну війну проти України.

Дмитро Табачник організовував та координував діяльність голів російських окупаційних адміністрацій в Херсонській та Запорізькій областях. Екс-міністр консультував колаборантів в питаннях проведення псевдореферендумів.

Вже навесні 2022 року Табачник у змові з "заступником постійного представника голови чеченської республіки на території АР Крим" заволодів сільгосптехнікою підприємства в окупованому Мелітополі під виглядом "купівлі-продажу". А його "кадирівський" напарник забезпечував екс-міністру силову підтримку вчинення оборудки і транспортування викраденого до півострова.

Дмитро Ворона у вересні 2022 року був призначений на посаду "радника голови Запорізької військово-цивільної адміністрації". Потім екс-посадовець став "сенатором рф" – представником "виконавчого органу державної влади Запорізької області в раді федерації".

Екс-міністра освіти й науки України Дмитра Табачника визнано винним у державній зраді, пособництві державі-агресору та порушенні законів і звичаїв війни (ч. 2 ст. 111, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 111-2, ч. 2 ст. 28 ч. 1 ст. 438 КК України). Йому призначено 15 років позбавлення волі.

Колишній очільник Державної реєстраційної служби України Дмитро отримав 12 років за пособництво державі-агресору (ч. 1 ст. 111-2 КК України).

Нагадаємо, раніше так званого "голову" окупаційної адміністрації Димерської громади засудили до дев’яти років ув’язненняВін допомагав окупантам і здавав дані про місцевих патріотів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 21.03.2024 17:05