Майдан у Черкасах. Фото архівне зі соцмереж

Справи Майдану: провадження щодо екскерівників міліції Черкаської області передано до суду

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили розслідування щодо колишнього керівництва спецпідрозділів Черкаської області. Вони причетні до розгону протестувальників під час Революції Гідності.

Про це повідомила прес-служба ДБР.

"Чотири колишні керівники силових структурних підрозділів 20 лютого 2014 року виконали злочинний наказ керівника міліції області", — йдеться в повідомленні.

Правоохоронці з’ясували, що вони брали участь у силовому розгоні мирних протестувальників, які перебували біля пам`ятного знаку "Черкаси", що стоїть перед в’їздом на дамбу в обласному центрі.

"Тоді десятьом особам заподіяли тілесних ушкоджень і пошкодили п’ять транспортних засобів", — пояснили в Державному бюро розслідувань.

За цим епізодом колишніх керівників управління громадської безпеки, батальйону патрульної служби, спеціального батальйону судової міліції "Грифон" і заступника командира роти міліції особливого призначення "Беркут" УМВС України в Черкаській області звинуватили в незаконному перешкоджанні організації, проведенню зборів, мітингів, походів і демонстрацій, а також у перевищенні влади або службових повноважень працівником правоохоронного органу.

Нагадаємо, що декілька днів тому працівники Державного бюро розслідувань завершили досудове розслідування щодо колишнього начальника управління Міністерства внутрішніх справ України в Черкаській області, який причетний до розгону протестувальників під час Революції Гідності. Обвинувальний акт теж скеровано до суду.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 19.03.2024 13:16