Ренат Кузьмін. Фото: "Уніан"

Екс-нардепа від ОПЗЖ Кузьміна судитимуть за держзраду: скільки років в’язниці йому "світить"

Працівники Державного бюро розслідувань (ДБР) завершили досудове розслідування щодо державної зради колишнього народного депутата України від ОПЗЖ Рената Кузьміна. Обвинувальний акт направлено до суду. 

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що у межах досудового розслідування правоохоронці встановили, що Кузьмін напередодні та після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну розміщував у ЗМІ пропагандистські матеріали на шкоду Україні. 

Зокрема, починаючи з березня 2021 року та навіть після повномасштабного вторгнення країни-агресора колишній нардеп озвучував у своїх виступах, повідомленнях у соціальних мережах та на власному сайті інформацію, яка мала пропагандистський характер. 

"Їх метою було формування у суспільстві антиукраїнського настрою та інформаційного впливу для шкоди суверенітету, територіальній цілісності, недоторканості та безпеці держави", йдеться у повідомленні. 

Дії Кузьміна кваліфіковано за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада). Йому загрожує позбавлення волі до 15 років з конфіскацією майна. 

Додамо, що 5 жовтня 2022 року Державне бюро розслідувань повідомило Кузьміну підозру в державній зраді. Він був оголошений в розшук. У січні 2023 року президент України Володимир Зеленський своїм указом позбавив Кузьміна громадянства України. У тому ж місяці Верховна Рада позбавила Кузьміна мандата нардепа.

Нагадаємо, ДБР повідомило про підозру колишньому командиру та трьом працівникам "Беркуту" у Севастополі. Їм загрожує до 15 років тюрми. Фігуранти справи упродовж 2013-2014 років брали участь у силовій протидії мирним акціям протесту в Києві, а екс-командир вихвалявся у ЗМІ про участь у розстрілі беззбройних активістів Майдану.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 06.02.2024 15:35