ДБР. Фото: Уніан

Зловживав фінансами: на Київщині ДБР викрило начальника однієї з військових частин

Державне бюро розслідувань (ДБР) спільно з військовою контррозвідкою Служби безпеки України (СБУ) викрили на оборудці начальника фінансово-економічної служби однієї з військових частин Київщини. Його підозрюють у нецільовому використанні коштів під час воєнного стану.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Зазначається, що чоловік намагався "замести сліди" свого недбалого ставлення до фінансів частини перед командуванням військ. Для цього він вніс неправдиві відомості про нарахування 20 мільйонів гривень додаткової винагороди своїй дружині — старшому солдату цієї частини.

"Ці гроші він не планував реально виплачувати старшому солдату, а збирався перекрити утворену через його недбалість заборгованість зі сплати податку на доходи фізичних осіб. Однак він знову "не впорався із завданням", не простежив і гроші реально надійшли на картку дружини", — йдеться у повідомленні.

Наразі всі гроші повернуті військовий частині.

Фігуранту справи повідомлено про підозру за ч. 4 ст. 426 КК України (інше умисне невиконання військовою службовою особою дій, які вона за своїми службовими обов’язками повинна була виконати, якщо це заподіяло істотну шкоду). Йому загрожує десять років позбавлення волі.

Нагадаємо, Працівники Державного бюро розслідувань повідомили про підозру колишнім командирам спецпідрозділу "Беркут", що намагались знищити зброю з якої їхні підлеглі вбили учасників Революції Гідності.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 01.02.2024 13:13