Роман Семенченко. Джерело: sud.ua

Зеленський звільнив одного з керівників СБУ

Президент України Володимир Зеленський звільнив начальника департаменту захисту національної державності Служби безпеки України. Цей підрозділ один із найважливіших у структурі СБУ.

Про це свідчить указ №37/2024 на сайті президента.

"Звільнити Семенченка Романа Юрійовича з посади начальника Департаменту захисту національної державності Служби безпеки України", — вказано в документі.

Семенченко обіймав цю посаду з 27 жовтня 2022 року. До цього він був уповноваженим президента з питань контролю за діяльністю СБУ. Семенченко працює в органах СБУ з 1993 року.

Департамент захисту державності займається одним з найважливіших пріоритетів СБУ — захистом держсуверенітету, територіальної цілісності та конституційного ладу. Співробітники відстежують та блокують пропаганду війни, насильства, розпалювання міжетнічної, расової, релігійної та іншої ворожнечі, посягання на права і свободи людини тощо.

Нагадаємо, що попередні кадрові перестановки в керівництві Служби безпеки України Зеленський здійснив у жовтні минулого року. Тоді це стосувалося одразу декількох регіонів нашої країни.

Зокрема, президент призначив Андрія Швеця начальником Головного слідчого управління СБУ, Тамару Пашковську — на посаду начальника Управління роботи з особовим складом спецслужби, Андрія Падалку — начальником Департаменту господарського забезпечення СБУ.

Також Зеленський звільнив Анатолія Сандурського з посади заступника голови СБУ. Також звільнив Володимира Петриченка з посади начальника Головного управління СБУ в Донецькій та Луганській областях. Проте він залишиться в спецслужбі на новій посаді.

До того ж президент звільнив Анатолія Денисенка з посади начальника Управління СБУ у Вінницькій області. Саме на його місце й призначено Петриченка.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 31.01.2024 21:38