Фото: ФК "Шахтар"

Екс-тренер "Шахтаря" може очолити "Барселону": Гвардіола у захваті від роботи фахівця

Колишній тренер "Шахтаря" Роберто де Дзербі має непогані шанси очолити каталонську "Барселону", яка перебуває у пошуках головного тренера. Його кандидатуру порекомендував наставник "Манчестер Сіті" Жузеп Гвардіола.

Про це повідомляє Mundo Deportivo.

За даними джерела, у той час, як основна команда підходить до завершального відрізка сезону, все ще сподіваючись на титули Ла Ліги та чемпіонів, в офісах ФК "Барселона" ведеться робота з наміром визначити проект на наступний сезон. Крім оцінки зльотів і падінь, головне питання того, з чого має початися епоха після Хаві, полягає в новому тренері, оскільки тренер Хаві не збирається змінювати своє рішення покинути клуб.

Нині на обговорення винесено багато імен, але досі немає жодного прізвища, яке мало одностайність серед вищих посадових осіб клубу. З одного боку, є німецький варіант, який очолює колишній тренер "Баварії" та збірну Німеччини Гансі Флік, а також Томас Тухель — нинішній тренер "Баварії". І Флік, і Тухель, окрім своєї кар'єри та досягнень (обидва були чемпіонами Ліги чемпіонів), прибули сюди за підтримки Піні Захаві, агента Левандовського та особистого друга Лапорти. У спортивному менеджменті дуже популярне ім'я Де Дзербі, нинішнього тренера "Брайтона", а також Мікеля Артети або Луїса Енріке, хоча останні два здаються недосяжними варіантами через їхні зв'язки з "Арсеналом" та ПСЖ.

Гвардіола рекомендує Де Дзербі

Проте, як стало відомо ЗМІ, Жоан Лапорта попросив у Пепа Гвардіоли поради, щоб визначитися з вибором наступника Хаві. Коли Йохан Кройф був живий, президент "Барси" взяв за правило, і завдяки дружбі, яка їх об'єднувала, завжди радитися з Йоханом з приводу важливих спортивних рішень, які необхідно прийняти. У цьому випадку і за відсутності вчителя Лапорта звернувся б до свого друга Пепа Гвардіола, щоб висловити свою думку про те, хто має бути його новим тренером. У тій же статті, докладно описаній журналістами Хорді Грау та Санті Хіменесом, вказувалося, що Гвардіола відповів Лапорті, що обранцем має бути італієць Де Дзербі.

Єдина перешкода, з якою стикається трансальпійський тренер, — це те, що має пункт про розірвання контракту, встановлений у розмірі 10 мільйонів євро.

Варто зазначити, що Роберто Де Дзербі очолював донецький "Шахтар" у період з 2021 по 2022 рік, з яким виграв Суперкубок України.

Нагадаємо, що 23 лютого "Шахтар" програв матч-відповідь плей-оф Ліги Європи французькому "Марселю" з рахунком 1:3. Таким чином останній представник України покинув єврокубкові турніри цього сезону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 02.03.2024 10:26