Фрагмент матчу "Марсель" – "Шахтар". Джерело: УЄФА

Україна попрощалася з футбольними єврокубками: "Шахтар" вилетів від "Марселя"

Донецький "Шахтар" програв матч-відповідь плей-оф Ліги Європи французькому "Марселю" з рахунком 1:3. Таким чином останній представник України покинув єврокубкові турніри цього сезону.

Футболісти "Шахтаря" розпочали 2024 рік першим матчем проти "Марселя" в Гамбургу. Тоді гра закінчилася результативною нічиєю 2:2.

У матчі-відповіді українська команда розпочала активніше та відкрив рахунок На 12 хвилині захисник "Марселя" збив у штрафному майданчику бразильця Егіналду, після чого пенальті реалізував Георгій Судаков.

Однак на перерву команди пішли за нічийного рахунку 1:1. На 23 хвилині помилкою Тараса Степаненка скористалися гравці французької команди. А в другому таймі вони ще двічі забивали у ворота "гірників". На це український футбольний колектив не зміг відповісти нічим.

Таким чином "Шахтар" уп'яте не пройшов перший раунд плей-оф у Лізі Європи. Востаннє це сталося з "гірниками" у сезоні-2018/2019, коли вони поступилися німецькому "Айнтрахту" (2:2, 1:4).

Тож останній представник України залишив єврокубки. І тепер українські футбольні команди переходять до відновлення внутрішнього футбольного чемпіонату, Зокрема, наступний матч "Шахтар" проведе вже у чемпіонаті України — проти "Олександрії" у понеділок, 26 лютого.

Нагадаємо, що домашні матчі українського чемпіонату донецького "Шахтаря" на "Арені Львів" проходитимуть за присутності вболівальників. Футбольні поєдинки зможуть відвідувати близько 500 осіб.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 23.02.2024 00:27