Фото: соцмережі

Енергетики прогнозують дефіцит електроенергії через погіршення погоди

В Україні упродовж останніх днів спостерігається тенденція максимального зростання споживання електроенергії, переважно в ранкові години. Цьому сприяє збереження високого інерційного споживання, яке зумовлене зниженням температури надвечір та вночі. 

Про це повідомляє прес-служба "Укренерго" у Telegram-каналі.

Зазначається, що у середу, 17 січня, добовий максимум споживання був зафіксований вранці о 9:30. Він на 3,2% перевищував аналогічний показник 16 січня. Разом з тим, сьогодні впродовж дня очікується потепління і погіршення погодних умов: сильні пориви вітру, сніг, місцями ожеледиця. 

"Налипання снігу можуть спричинити обледеніння та пошкодження ліній електропередачі", попереджають енергетики.

У компанії закликають споживачів зменшити користування потужними електроприладами, зокрема обігрівачами та кондиціонерами, особливо з 9:00 до 19:00.

"Це дозволить зменшити зростання рівня споживання. Відповідно зменшиться і навантаження на електростанції. Споживайте електроенергію ощадливо!"  наголошують у повідомленні.

"Укренерго" пояснює, що наразі електроенергії, виробленої електростанціями всіх видів, вистачає для забезпечення енергопостачання споживачів. Але ресурси електростанцій все ще обмежені. Зокрема, гідроелектростанції не можуть безлімітно використовувати водні ресурси, необхідний час для їхнього поповнення. Також два енергоблоки великих ТЕС минулої доби були виведені в аварійний ремонт. Тривають відновлювальні роботи також на інших електростанціях, які відновлюються після масованих атак минулої зими, зазначають енергетики.

Нагадаємо, у разі дефіциту потужності в енергосистемі, який неможливо буде покрити аварійною допомогою з Європи, без світла передусім залишаться деякі промислові підприємства. Населення відключатимуть в останню чергу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 18.01.2024 15:01