Фото: Twitter Ердогана

Ердоган близький до відходу з політики: президент Туреччини назвав причину

Місцеві вибори в Туреччині, які пройдуть 31 березня, можуть стати останніми для чинного президента країни Реджепа Тайїпа Ердогана. Закон не дозволяє йому брати участь в наступних виборчих перегонах.

Таку заяву зробив сам Ердоган, пише Reuters. За словами турецького лідера, отриманим результатом буде "передача спадщини моїм братам і сестрам, які прийдуть після мене".

"Це фінал для мене, згідно з мандатом, наданим законом, це мої останні вибори", — наголосив президент Туреччини.

Варто зазначити, що Ердоган особисто не бере участі у місцевих виборах. Проте наразі постає питання, чи зможе очолювана ним Партія справедливості та розвитку перемогти опозиційних кандидатів в Анкарі та Стамбулі.

Ердоган перебуває при владі в Туреччині понад 20 років. У 2003 році його вперше обрали главою уряду, а у 2014 він став президентом, після чого двічі переобирався. Його повноваження закінчуються у 2028 році.

Нагадаємо, 8 березня президент України Володимир Зеленський, прибув до Туреччини. Ввечері гарант зустрівся із лідером турецької держави Реджепом Таїпом Ердоганом.

Своєю чергою Туреччина хоче запросити представників Російської Федерації на потенційний мирний саміт щодо війни в Україні. Водночас президенту Володимиру Зеленському не сподобалась така ініціатива Анкари.

У лютому 2024 року стало відомо, що візит російського диктатора Володимира Путіна до Туреччини було відкладено. Він, ймовірно, відбудеться наприкінці квітня або на початку травня цього року.

Цікаво, що поїздка глави Кремля, яка двічі відкладалася з кінця минулого року, має стати першим візитом Путіна до країни-члена НАТО з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну в лютому 2022 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 09.03.2024 16:29