Ханно Певкур. Джерело: Facebook

Естонія надасть Україні новий пакет військової допомоги: що отримають ЗСУ

Естонія виділить новий пакет військової допомоги для України. Він міститиме зенітно-ракетні комплекси малого радіуса дії Mistral та боєприпаси до них.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони Естонії.

У відомстві зазначили, що Естонія надає Україні сучасні зенітно-ракетні комплекси малої дальності типу Mistral. Також ЗСУ отримають ракети для ЗРК.

"Україні терміново потрібна протиповітряна оборона, щоб відбити продовження жорстокої атаки Росії, і в прямих інтересах безпеки Естонії також сприяти цьому разом зі своїми союзниками. Ми склали пакет допомоги таким чином, щоб Україна отримала від нього максимальну користь без шкоди для боєготовності Сил оборони Естонії та якнайшвидше відновила необхідні постачання", — заявив міністр оборони Ханно Певкур.

Точну кількість зенітно-ракетних комплексів, які отримає Україна, у Міністерстві Естонії не називають з міркувань безпеки. Також не повідомляється період, коли наша країна отримає військову допомогу.

Варто зазначити, що раніше Естонія передавала ЗСУ ракети протитанкового ракетного комплексу Javelin, гаубиці, артилерію, протитанкові міни, протитанкові гранатомети, міномети, транспортні засоби, засоби зв’язку, польові госпіталі (у тому числі у співпраці з Німеччиною, Нідерланди, Норвегія та Ісландія), медичне приладдя, засоби індивідуального захисту (шоломи тощо) та пакети з сухим кормом.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Естонія внесе до Фонду підтримки української енергетики додаткові кошти. Йдеться про 400 тисяч євро. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 11.06.2024 17:40