Фото: Генштаб ЗСУ

Естонська розвідка анонсувала для ЗСУ великий успіх на фронті: подробиці

Збройні сили України можуть розраховувати на великий успіх на фронті. Про це свідчать операції українських військових у ході контрнаступу та ознаки труднощів військ Російської Федерації.

Таку заяву зробив глава розвідцентру Сил оборони Естонії полковник Марго Гросберга, пише ERR.

Військовий на брифінгу в Міноборони Естонії розповів про тактику українських воїнів, які знищують командні пункти та логістичні центри окупантів точковими ударами, а також успіхи в районах під Бахмутом. Також він нагадав, що Росія вичерпує свої резерви.

"Все це говорить про те, що українці близькі до успіху", — наголосив Гросберг.

За його словами, підготовчі наступальні операції, які зараз проводять Сили оборони, спрямовані на те, щоби скувати російські частини на вузьких ділянках і знайти слабкі місця для прориву. З цією ж метою ЗСУ атакують важливі транспортні вузли, логістичні пункти та центри управління російської армії у тилу.

Нагадаємо, OSINT-експерт Якуб Яновський, який опирається на незалежні дані платформи Oryx, повідомив, що тенденція щодо втрат армії Російської Федерації у техніці та артилерії в порівнянні з втратами Сил оборони України зберігається приблизно у співвідношенні три до одного. Українські військові ведуть наступальні дії на оборонні позиції ворога, але втрачають менше озброєння.

За даними західних аналітиків, ЗСУ навмисно дотримуються повільнішого темпу просування на фронті, аби зберегти свою бойову могутність та виснажити армію й техніку ворога.

Відомо, що російські загарбники розпочали мобілізаційні заходи у захопленому Маріуполі Донецької області. Деяких "бюджетників" уже відправили на медкомісії. За даними британської розвідки, за останній рік з Росії втекли ще 1,3 мільйона громадян. Здебільшого це забезпечені молоді освічені люди, які працюють у прибуткових галузях.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 14.07.2023 16:19