Естонський депутат Крісто Енн Вага. Джерело: "Суспільне"

Шестиденна подорож: естонський депутат проїхав на велосипеді з Таллінна до Києва, щоб зібрати гроші для ЗСУ (фото)

Естонський депутат Крісто Енн Вага приїхав на велосипеді з Таллінна до Києва, щоб допомогти Збройним Силам України. Він провів у дорозі шість днів та подолав 1700 кілометрів. Під час подорожі йому вдалося зібрати майже 30 тисяч євро. За ці кошти придбають автомобілі та FPV-дрони для військових.

Про це пише "Суспільне".

Свою подорож велосипедом депутат розпочав 26 квітня. До столиці він прибув 2 травня. 

"Коли я в'їхав в Україну, все було добре, люди дуже привітні. Отримав багато чудових емоцій від цієї поїздки", — розповів він.

Естонський депутат Крісто Енн Вага

Естонський депутат Крісто Енн Вага. Джерело: "Суспільне"

Естонський депутат зазначив, що головною метою подорожі був збір на вантажівки та дрони для ЗСУ.

"50 тисяч євро — такою була ціль. Також я хотів привернути увагу до війни в Україні. Ми маємо робити більше для підтримки, тому що майбутнє України і Європи взаємопов'язані", — наголосив естонський депутат. 

Відомо, що у Києві Крісто Енн Вага зустрінеться з місцевою владою та представниками різних бригад, щоб дізнатись про їхні потреби у майбутньому.

Естонський депутат Крісто Енн Вага

Естонський депутат Крісто Енн Вага. Джерело: "Суспільне"

Нагадаємо, у Словаччині громадяни добровільно пожертвували понад три мільйони євро на чеську ініціативу, яка орієнтована на закупівлю снарядів для Збройних сил України. Збір було відкрито 16 квітня. За менш ніж тиждень понад 50 тисяч людей внесли туди свої гроші та зібрали 3 098 574 мільйони євро. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.05.2024 19:05