Фото для ілюстрації. Джерело: realgazeta.com.ua

В Естонії зробили заяву щодо примусової репатріації українських чоловіків призовного віку

Естонська влада не планує проводити примусову репатріацію на територію України чоловіків призовного віку, які виїхали до Естонії через війну та законно проживають на території країни.

Про це повідомила радниця відділу політики громадянства та міграції міністерства внутрішніх справ Естонії Аннелі Вікс, пише ERR. 

Видання зазначає, що станом 26 квітня посвідку на проживання в Естонії на підставі тимчасового захисту мали 6500 українських чоловіків віком від 18 до 60 років.

"Мобілізація — це питання, що стосується держави та її громадян. У Міністерства внутрішніх справ немає плану примусової репатріації громадян України, які законно проживають в Естонії і втекли через війну, зокрема громадян України, які належать до цільової групи можливої української мобілізації", — наголосила Вікс.

Вона додала, що, якщо громадянин України мобілізаційного віку більше не може обміняти свій протермінований паспорт на новий в українському посольстві, то він не зможе подорожувати в інші країни, але відсутність чинного проїзного документа не обмежує можливості подачі заяви на отримання або продовження посвідки на тимчасове проживання.

"Чинний порядок також допускає ідентифікацію або підтвердження особи на підставі інших доказів. Однак іноземець не може звернутися за візою за відсутності дійсного проїзного документа", — додає вона.

Нагадаємо, що міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба назвав справедливим призупинення надання консульських послуг українським чоловікам за кордономВін наголосив, що всі чоловіки призовного віку, які виїхали за кордон після початку повномасштабної війни, отримували тимчасовий захист і соціальні виплати через те, що вони є громадянами України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 01.05.2024 01:42