Фото ілюстративне. Джерело: enovosty

У Німеччині пояснили, чи позбавлятимуть українських чоловіків статусу біженців

Офіційний Берлін не планує позбавляти чоловіків з України статусу біженців. Таке рішення ухвалено, попри те, що Київ призупинив для них консульські послуги.

Про це заявив представник міністерства внутрішніх справ Німеччини Максіміліан Калль в коментарі DW.

"Я впевнений у тому, що призупинення консульських послуг не вплине на статус біженців з України, які потребують захисту, незалежно від того, чи йдеться про жінок, яких серед таких біженців переважна більшість, чи чоловіків", — зазначив він.

При цьому в Німеччині відмовляються коментувати рішення України призупинити консульські послуги для чоловіків призовного віку.

"Це суверенне рішення України, яке я не можу коментувати від імені міністерства закордонних справ Німеччини", — заявив речник відомства Крістіан Вагнер.

Раніше українським чоловікам, які мешкають за кордоном, тимчасово припинили надавати консульські послуги. У Міністерстві закордонних справ України пояснили таке рішення "справедливим ставленням до всіх".

Нагадаємо, що сьогодні Кабмін вирішив заборонити пересилання за кордон оформлених паспортів громадянина України чи закордонних паспортів. Українські чоловіки віком від 18 до 60 років більше не зможуть отримати закордонні паспорти, перебуваючи за кордоном.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 24.04.2024 22:49