Фото: krm.gov.ua

Евакуація з Донеччини: скільки людей покинули свої домівки за рік

У деяких областях України обов'язкова евакуація є єдиним способом вберегти життя людей від терору росіян. На Донеччині цей процес триває з серпня 2022 року.

Про це повідомила прес-служба Мінреінтеграції.

Таким чином за рік до безпечних регіонів переїхало більш ніж 87 тисяч громадян. Серед них — понад 10,7 тисяч дітей і більш як 3,7 тисячі маломобільних людей.

"Також продовжується евакуація з деокупованих територій, яка розпочалася восени минулого року. В її межах із Харківщини за 11 місяців виїхали понад 26 тисяч громадян. Зі звільнених територій Херсонщини за дев'ять місяців евакуювалися більш ніж 39 тисяч людей", — йдеться у повідомленні.

Зокрема, централізоване переселення українців у безпечні регіони України проводиться як у плановому, так і в терміновому порядку у разі потреби. Влада, міжнародні організації та волонтери докладають максимум зусиль, щоб забезпечити нашим співгромадянам безпеку.

"Нагадаємо, що евакуація здійснюється безплатно. Для попереднього запису необхідно звернутися до місцевих органів влади. Також про бажання евакуюватися можна повідомити на цілодобову гарячу лінію Мінреінтеграції: 15-48. Для повідомлень через месенджери WhatsApp/Telegram/Viber діє номер (096) 078-84-33", — додають у прес-службі.

Нагадаємо, з 10 серпня у Куп'янському районі Харківської області розпочалася обов'язкова евакуація мирного населення з 37 населених пунктів. Розпорядження було підписане 9 серпня начальником районної військової адміністрації Андрієм Канашевичем.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2023 21:10