Фото: krm.gov.ua

У Куп’янському районі можуть провести обов’язкову евакуацію населення

У Куп'янському районі Харківської області із населених пунктів, які розташовані близько до зони бойових дій, можуть евакуювати населення. Це необхідно через постійні обстріли російських загарбників.

Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

За його словами, може бути проведена обов’язкова евакуація серед цивільного населення та примусова евакуація дітей. Наразі евакуації підлягає понад 11 тисяч людей, в тому числі 600 дітей. 

"Евакуація проводиться профілактично, тому що ворог значно посилив обстріли прикордонних і тих населених пунктів, які наближені до лінії фронту. Ворог продовжує терор місцевого населення, в тому числі авіаударами. Тому наша мета — це по-максимуму збереження життів нашого цивільного населення", — йдеться у повідомленні.

Синєгубов запевнив, що всім евакуйованим буде надана необхідна допомога, вони будуть забезпечені тимчасовим житлом на більш безпечних територіях.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Донецькій області проведуть примусову евакуацію дітей з дев'яти населених пунктів, які розташовані поблизу районів ведення бойових дій.  

Також ми писали, що через постійні обстріли Чугуївського району на Харківщині із Вовчанської громади примусово вивезуть дітей. Евакуація є єдиним способом вберегти їх від терору росіян.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.08.2023 21:38