Фото: НАЗК

"Фастфуд на крові": НАЗК внесло мережу ресторанів Subway до переліку міжнародних спонсорів війни

Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) внесло американську багатонаціональну франшизу ресторанів швидкого харчування Subway до переліку міжнародних спонсорів війни. Попри те, що компанія позиціонує себе як здорову альтернативу традиційному фаст-фуду, що піклується про здоров'я, вона продовжує працювати в Росії та фінансує вбивства українців, сплачуючи податки.

Про це повідомляє прес-служба НАЗК.

Зазначається, що на даний час понад п'ятсот ресторанів компанії продовжують працювати на ринку країни-агресора, сплачуючи сотні тисяч доларів податків до бюджету РФ. Також Subway активно рекламує свою діяльність через підсанкційні російські соціальні мережі та доставляє їжу через сервіси "Яндекс", які співпрацюють з державними та правоохоронними органами Росії.

"Після початку повномасштабного вторгнення, компанія не повідомила про жодне скорочення своєї діяльності у РВ, а спроб засудити війну Росії проти України від керівництва компанії не було", йдеться у повідомленні.

Що відомо про Subway

Subway є однією з найбільших мереж у світі за кількістю закладів громадського харчування. Мережа налічує 44 800 ресторанів у 112 країнах світу. Компанія відома своїми сендвічами, салатами та ролами. Російська мережа Subway зараз є третьою за кількістю точок у Європі після Великобританії та Німеччини. 

Компанія працює в Росії понад 20 років, створила близько 6 000 робочих місць, налічує 550 ресторанів у 122 містах. У Росії майстер-франшизою мережі Subway володіє компанія Subway Russia Service Company з головним офісом у Санкт-Петербурзі.

Нагадаємо, днями НАЗК внесло виробника і постачальника морепродуктів Viciunai Group, більш відомого під брендом Vici, до переліку міжнародних спонсорів війни. Після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну, представники Viciunai Group обіцяли, що компанія вийде з російського ринку. Натомість Vici не зупинила свої потужності у Російській Федерації та залишається одним із найулюбленіших брендів російських споживачів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 10.01.2024 15:50