Роберт Фіцо. Джерело: Facebook-сторінка прем'єр-міністра Словаччини

Фіцо пробачає нападника: прем’єр Словаччини оприлюднив перше звернення після замаху

У середу, 5 червня, прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо опублікував перше звернення після замаху на його життя 15 травня. Він заявив, що через декілька тижнів планує повернутися до роботи. 

Про це глава словацького уряду повідомив в опублікованому у Facebook відеозверненні, пише "Європейська правда".

Він зазначив, що в нього стріляв "активіст словацької опозиції". Зараз Фіцо перебуває на домашньому лікуванні.

"Якщо все йтиме за планом, я можу поступово повернутись до роботи наприкінці червня — на початку липня", — заявив він.

Прем'єр Словаччини наголосив, що він пробачив стрільцеві й "не відчуває ніякої ненависті до людини, яка в нього стріляла". Він пообіцяв, що не подаватиме на нього до суду.

"Я прощаю його, нехай він сам розбереться у своїй голові, що він зробив і чому він це зробив. Зрештою, очевидно, що він був лише посланцем зла, яке політично неуспішна й розчарована опозиція розв'язала до некерованих масштабів", — зазначив Фіцо.

Як відомо, замах на Роберто Фіцо було скоєно 15 травня після виїзного засідання уряду в Гандлові. Після інциденту виникали сумніви, чи виживе поранений політик. Нападник, яким виявився 71-річний письменник Юрай Цинтула, на допиті стверджував, що хотів не вбити Фіцо, а тільки "зашкодити здоров'ю", аби він не зміг далі проводити політику, з якою стрілець не погоджується, серед іншого, й у питанні російсько-української війни.

30 травня Роберта Фіцо перевезли з лікарні в Банській Бистриці до його квартири в Братиславі.

Нагадаємо, вчора заступник словацького прем'єр-міністра, міністр оборони Роберт Каліняк заявив, що одужання прем’єр-міністра Словаччини Роберта Фіцо від вогнепальних поранень у живіт відбувається в правильному напрямку. Але воно триватиме "надзвичайно довго".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 05.06.2024 20:47