Міністр оборони Фінляндії Антті Хяккянен. Джерело: Facebook

Фінляндія надає Україні новий пакет військової допомоги на майже 160 млн євро

У п'ятницю, 28 червня, президент Фінляндії Александр Субб ухвалив рішення щодо надання Україні військової допомоги. Це вже 24-й пакет оборонної допомоги від Гельсінкі. 

Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони Фінляндії.

"Фінляндія віддана підтримці України в її боротьбі проти невиправданого нападу Росії. Йдеться не лише про Україну, а й, зрештою, про право всіх вільних народів на існування. Ми, фіни, навчилися з нашої власної історії, наскільки важливим є це питання", — наголосив міністр оборони країни Антті Хаккянен.

Зазначається, що вартість цього пакету військової допомоги складає 159 мільйонів євро. Загалом Фінляндія надала Україні військової допомоги на суму у 2,2 мільярда євро. Також у міноборони країни додали, що беруть участь у спільній ініціативі Чехії щодо закупівель боєприпасів для України. Для участі в ініціативі в першому додатковому бюджеті 2024 року закладено необхідні кошти на адміністративне управління Міноборони.

Також ця країна вирішила брати участь у бронетанковій коаліції на чолі з Польщею, Німеччиною та Італією та в коаліції з інформаційних технологій на чолі з Естонією та Люксембургом. 

"З оперативних причин та для гарантії безпечного доставлення допомоги додаткова інформація про конкретний вміст, спосіб постачання чи графік допомоги надаватися не буде. Допомога враховувала як потреби України, так і ресурсне становище Сил оборони", — наголосили у прес-службі.

Нагадаємо, 26 червня Антті Хяккянен уперше на офіційному рівні підтвердив той факт, що частина українських військових проходила навчання на фінській території. За словами посадовця, підготовка українських солдатів відіграватиме все більшу роль у підтримці України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.06.2024 11:57