Фото: Pixabay

Чи будуватиме Фінляндія політичні відносини з РФ під час війни з Україною: офіційний звіт

Фінляндія не планує відновлювати політичні відносини з Російською Федерацією, поки остання веде кровопролитну війну проти України. Водночас Гельсінкі не вважають Москву прямою військовою загрозою.

Про це йдеться у новому звіті Фінляндії про зовнішню політику та політику безпеки, пише Yle.

У звіті наголошується, що повномасштабне вторгнення країни-агресора в Україну докорінно змінило відносини між Фінляндією та РФ. Політичні відносини між державами наразі розірвані та діють лише дипломатичні стосунки та співпраця між органами влади, в тому числі на кордоні.

Політичні відносини з Російською Федерацією, як зазначається у звіті, не можуть бути побудовані, поки Москва продовжує вести загарбницьку війну та порушує міжнародне право.

Водночас у звіті повідомляється, що Фінляндія намагатиметься підтримувати умови функціонування громадянського суспільства РФ, наскільки це можливо. При цьому звіт не визначає Росію такою, що є безпосередньою загрозою для Фінляндії. Проте у звіті зазначено, що необхідно бути готовими до ймовірного застосування військової сили проти Фінляндії.

У Фінляндії очікують, що Російська Федерація буде продовжувати здійснювати гібридні атаки проти Фінляндії. Наочним для цього прикладом є перенаправлення шукачів притулку до східного кордону. Також у звіті присутній заклик готуватись до пошкодження критично важливих об'єктів інфраструктури країни.

Нагадаємо, Фінляндія охороняє понад 1 300 кілометрів кордону з Російською Федерацією — ділянка, яка зараз складає близько половини східного флангу НАТО.

Раніше повідомлялось, що 10 червня бомбардувальники та винищувачі Російської Федерації порушували повітряний простір Фінляндії. Наразі продовжується розслідування щодо скандального інциденту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 20.06.2024 18:57