Фото: finbalance.com.ua

Фінляндія передасть Україні новий пакет військової допомоги на майже 190 млн євро

Фінляндія ухвалила рішення про надання Україні військової допомоги на суму майже 190 мільйонів євро. Це вже 22-й пакет підтримки з початку повномасштабного вторгнення Росії.

Про це повідомила прес-служба міністерства оборони Фінляндії.

"Фінляндія надсилає Україні більше оборонних матеріалів. Президент країни ухвалив це рішення 9 лютого 2024 року. Це вже 22-й вантаж оборонної допомоги з Фінляндії в Україну", — йдеться у повідомленні.

У відомстві проінформували, що новий пакет військової допомоги оцінюють приблизно в 190 мільйонів євро. Загальна вартість оборонних матеріалів, поставлених Фінляндією в Україну з початку великої війни, становить 1,8 мільярда євро. Цей пакет також включає продукцію, яку закупили у фінських виробників. Для цього  окремо виділили 30 мільйонів євро.

"На національному та ширшому рівні необхідно знайти нові шляхи підтримки України в довгостроковій перспективі. Наразі ми готуємо довгостроковий план підтримки України", — заявив міністр оборони Антті Хаккянен.

До того ж Фінляндія вирішила брати участь в артилерійських та розмінних коаліціях, які діють в рамках Контактної групи з питань оборони України. Метою міжнародних продуктивних коаліцій є довгострокова підтримка Києва.

Нагадаємо, у Фінляндії на офіційному рівні виділятимуть українцям гроші на повернення додому. Відповідний пакет фінансової допомоги розробив уряд країни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 09.02.2024 14:59