Фото ілюстративне. Джерело: Генштаб ЗСУ

Фінляндія збільшить виробництво артилерійських снарядів для української армії

Фінляндія незабаром розпочне виробництво артилерійських снарядів великого калібру для України. Постачальником виступить місцева компанія Nammo Lapua Oy.

Про це повідомило Iltalehti з посиланням на міністра оборони Фінляндії Антті Хяккянена. Він зазначив, що відповідне рішення ухвалять найближчим часом.

"Ми завершили переговори про те, як Фінляндія ще збільшить виробництво артилерійських боєприпасів для України. Це рішення ухвалимо дуже скоро", — сказав фінський міністр.

За його словами, таке питання, ймовірно, розв’яжуть на офіційному рівні до Різдва.

"Плани готові. Наразі оголошено про намір значно збільшити виробництва боєприпасів. Він полягає в тому, щоби підтримати Україну ще сильніше, ніж зараз. Водночас ми будемо й надалі підвищувати готовність Фінляндії та країн Північної Європи до виробництва боєприпасів", — сказав Хяккянен.

Він також зазначив, що Фінляндія збільшить виробництво боєприпасів на десятки мільйонів євро. Постачальником артилерійських снарядів калібру 155 міліметрів виступить місцева компанія Nammo Lapua Oy.

Нагадаємо, наприкінці листопада стало відомо, що Фінляндія планує збільшити допомогу для України 2024 року. Уряд країни вніс до парламенту відповідну пропозицію щодо доповнення проекту бюджету. Він пропонує збільшити на 95,7 мільйона євро граничний обсяг закупівель матеріальних засобів для Сил оборони України на період 2024-2028 років для покриття витрат на заміну закупівель 19 комплекту обладнання для України. За даними уряду, бюджетні наслідки на 2024 рік становитимуть 20,7 мільйона євро, внаслідок чого стелю мандата доведуть до 1 451 мільйона євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.12.2023 11:48