Фото: Офіс президента України

Фінляндія збільшить допомогу Україні на 2024 рік: названо суму

Фінляндія планує збільшити допомогу для України у 2024 році. Уряд країни вніс до парламенту відповідну пропозицію щодо доповнення проекту бюджету.

Про це повідомляє прес-служба уряду Фінляндії.

Згідно з наявною інформацією, фінський уряд пропонує збільшити на 95,7 мільйона євро граничний обсяг закупівель матеріальних засобів для Сил оборони України на період 2024-2028 рр. для покриття витрат на заміну закупівель 19-го комплекту обладнання для України. За даними уряду, бюджетні наслідки на 2024 рік становитимуть 20,7 мільйона євро, внаслідок чого стелю мандата буде доведено до 1 451 мільйона євро.

Відновлення України: як допоможе Фінляндія

У рамках підготовки національного плану реконструкції України було визначено фінансові рішення, що сприятимуть участі фінських компаній у відновленні України. У зв'язку з цим пропонується збільшити капітал Finnfund на цільові 25 мільйонів євро для інвестицій і кредитів в Україні. Одночасно пропонується дозволити державі надавати гарантію відшкодування збитків відповідно до Закону про Фонд промислового співробітництва для покриття 80% вартості інвестицій, але не більше 20 мільйонів євро.

Також уряд Фінляндії запропонував надати згоду парламенту міністерству зайнятості та економіки Фінляндії на компенсацію кредитних збитків за експортними гарантіями, наданими для сприяння експорту та інвестиціям в Україну, у розмірі не більше 50 мільйонів євро.

Нагадаємо, 12 листопада стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.11.2023 23:32