Фото: finbalance.com.ua

Фінляндія виділила Україні фінансову допомогу: на що спрямують кошти

Україна отримає від Фінляндії три мільйони євро допомоги. Вона буде спрямована на покращення продовольчої безпеки.

Відповідне повідомлення з'явилось на сторінці фінського уряду. Виділені кошти підтримають транспортування зерна з України до держав, на ситуацію з продовольчою безпекою яких впливають наслідки агресії Російської Федерації.

Також частину грошей буде спрямовано на розмінування сільської місцевості в Україні. Це дозволить відновити у майбутньому сільськогосподарське виробництво.

Своєю чергою міністр зовнішньої торгівлі та розвитку Фінляндії Вілле Тавіо заявив, що підтримуючи відновлення сільськогосподарського сектору України в постраждалих від війни регіонах, Гельсінкі сприяють відновленню продовольчої безпеки та економічної активності країни.

Нагадаємо, Фінляндія планує збільшити допомогу для України у 2024 році. Уряд країни вніс до парламенту відповідну пропозицію щодо доповнення проекту бюджету.

Раніше стало відомо, що фінські прикордонники на пунктах пропуску на південному сході країни перестали пускати в країну людей, які прибувають з Росії на велосипедах. Таким способом найчастіше користувались тамтешні нелегали.

Згодом з'явилась інформація, що Фінляндія може повністю закрити кордон з Російською Федерацією. Міністерство внутрішніх справ країни готує відповідний законопроект.

Ввечері 17 листопада близько тридцяти осіб пішки та на велосипедах прибула з боку Росії до прикордонного переходу Нійрала (Фінляндія). Люди намагалися продертись в сусідню країну, але фінські прикордонники зупинили зловмисників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.11.2023 17:53