Фото: Роман Заволока. Джерело – соцмережі

Фітнес-тренер з Полтави заявив, що військові вбивають за гроші людей: за нього взялися правоохоронці

Полтавський блогер та фітнес-тренер Роман Заволока потрапив у гучний скандал. Він неодноразово ображав військових, які роздавали повістки на вулицях міста, а також знімав їхню розмову на камеру.

Відео конфлікту з'явилось у місцевих пабліках. Зокрема, Заволока нещодавно плюнув та показав середній палець ветерану війни Олександру Мацьку. Блогеру, ймовірно, не сподобався той факт, що йому військові хотіли вручити повістку. Під час конфлікту Роман Заволока також заявив, що військові "вбивають людей заради грошей".

Що відомо про військового Олександра Мацька

Роман Заволока накинувся на військового, який торік служив на Харківському напрямку та підірвався на міні, перебуваючи в броньованому автомобілі. В результаті вибуху Олександр Мацько отримав контузію, опіки та травми ніг. Він довгий час проходив процес реабілітації та отримав другу групу інвалідності. Після цього його прийняли на роботу в Територіальний центр комплектування.

Реакція поліції

Проти Романа Заволоки правоохоронні органи відкрили кримінальне провадження за ч. 2 статті 296 за фактом хуліганства. Санкція цієї статті передбачає обмеження волі тривалістю до п'яти років або позбавлення волі тривалістю до чотирьох років.

Наразі правоохоронці планують оголосити Роману Заволоці про підозру. Щодо товариша блогера, який також ображав військових, кримінальне провадження поки не було відкрито.

Нагадаємо, на Закарпатті працівника військкомату знайшли біля полігону поблизу Ужгорода з проломленою головою. Чоловік згодом помер у лікарні.

Також 18 серпня правоохоронці затримали у Києві двох чоловіків, які готували напад на заступника голови Державної податкової служби Євгена Сокура. Зловмисники намагалися напасти на посадовця прямо біля його будинку. Нападниками виявилися раніше судимі 27-ми та 31-річний громадяни.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 29.08.2023 16:51