Урсула фон дер Ляєн. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Фон дер Ляєн скасувала зустріч із прем’єр-міністром Сербії через Росію: у чому причина

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн зараз перебуває з візитом у Белграді. У планах візиту були переговори з прем’єр-міністром Сербії Мілошем Вучевичем. Однак в останній момент вона скасувала цю зустріч.

Таку інформацію підтвердило сербське видання N1, яке посилається на представника Єврокомісії. Той зазначив, що рішення про скасування зустрічі фон дер Ляєн з Вучевичем ухвалили після анонсу його перемовин з міністром економічного розвитку Росії Максимом Решетніковим.

"Після цього в такій зустрічі немає сенсу. Ми зробили певний висновок", — цитують сербські журналісти європейського співрозмовника.

Уряд Сербії оприлюднив заяву для ЗМІ після зустрічі Вучевича і Решетнікова, але на владному сайті про перемовини не згадується. У заяві йдеться, що Вучевич і Решетніков обговорили подальше зміцнення економічної та загальної співпраці між двома країнами.

Урсула фон дер Ляєн прибула сьогодні до Белграда з Боснії та Герцеговини, а раніше відвідала Албанію та Північну Македонію. Завтра з Белграда вона вирушає до Косова та завершить своє турне візитом до Чорногорії того ж дня.

Раніше фон дер Ляєн похвалила сербського президента Александара Вучича, який не поїхав на саміт БРІКС до російської Казані, а натомість зустрівся з нею й іншими європейськими лідерами.

Нагадаємо, наприкінці вересня Урсула фон дер Ляєн повідомляла, що Європейська комісія надасть Україні кредит на 35 мільярдів євро. Це гроші в межах зобов'язань, які раніше узгодили країни G7.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 25.10.2024 21:37