Урсула фон дер Ляєн. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Фон дер Ляєн повідомила в Києві про новий масштабний кредит для України: яку суму надасть Єврокомісія

Європейська комісія надасть Україні кредит на 35 мільярдів євро. Ці гроші надійдуть у межах зобов'язань, які раніше узгодили країни G7.

Про новий масштабний кредит повідомила Урсула фон дер Ляєн на своїй сторінці в мережі X.

"Безперервні атаки Росії означають, що Україні потрібна постійна підтримка Європейського Союзу. Єврокомісія надасть Україні кредит у розмірі до 35 мільярдів євро в межах зобов'язань G7", — написала вона.

За словами фон дер Ляєн, це ще один великий внесок Європейського Союзу у відновлення України.

Раніше видання Financial Times інформувало про цей кредит і додало, що його забезпечить майбутній прибуток від заморожених активів російського центробанку, щоби гарантувати передбачуванішу фінансову підтримку України.

За інформацією трьох джерел видання, голова Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн мала зробити таку заяву під час візиту до Києва, що, відповідно, й сталося.

Кредит є частиною плану на 50 мільярдів доларів допомоги Україні, який з'явився в результаті переговорів із США та країнами "Великої сімки".

Нагадаємо, що сьогодні президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн перебуває в Києві. Це вже її восьмий візит до України. На початку свого візиту вона вирушила до стін Михайлівського монастиря, де вшанувала пам’ять загиблих захисників України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 14:32