Урсула фон дер Ляєн. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

"Найперше — шана захисникам": фон дер Ляєн у Києві назвала українців справжніми героями

У п’ятницю, 20 вересня, президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн перебуває у Києві. На початку свого візиту вона вирушила до стін Михайлівського монастиря, де вшанувала пам’ять загиблих захисників України.

Про це Урсула фон дер Ляєн повідомила на своїй сторінці в мережі X. Вона назвала полеглих українців справжніми героями, які заплатили найвищу ціну за безпеку всього континенту.

"Найперше, що я роблю у Києві, — віддаю шану захисникам України, які загинули за останні 10 років", — написала в соцмережі фон дер Ляєн.

Урсула фон дер Ляєн у Києві 20 вересня

Джерело: сторінка Урсули фон дер Ляєн у мережі X

Як відомо, Михайлівська площа та стіна пам’яті є традиційним місцем початку візитів іноземних гостей до Києва від перших місяців повномасштабної війни. Також гості України відвідували звільнені міста на півночі Київщини — Бучу, Ірпінь, Бородянку.

Президентка Єврокомісії прибула до Києва зранку 20 вересня, основною темою її візиту стане обговорення допомоги ЄС Україні для проходження зими. На відміну від більшості візитів західних посадовців під час повномасштабної війни, цього разу приїзд фон дер Ляєн анонсували заздалегідь.

Нагадаємо, що Кремль 17 вересня отримав рішуче повідомлення, що Євросоюз й надалі буде підтримувати Київ. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн залишається однією з найбільших прихильниць підтримки України у війні проти Російської Федерації, що відобразилось у новому складі найвищому органі виконавчої влади Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 12:33