Урсула фон дер Ляєн. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Очільниця Єврокомісії фон дер Ляєн приїхала в Україну: яка мета візиту (фото)

У п’ятницю, 20 вересня, очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн приїхала до Києва. Це вже її восьмий візит до України.

Про прибуття до столиці України Урсула фон дер Ляєн повідомила на своїй сторінці в мережі X.

"Мій восьмий візит до Києва припадає на опалювальний сезон, що незабаром розпочинається, а Росія продовжує націлюватися на енергетичну інфраструктуру", — написала вона.

За її словами, країни Європейського Союзу допоможуть Україні в її сміливих зусиллях.

"Я приїжджаю сюди, щоб обговорити підтримку Європи. Від готовності до зими до оборони, від приєднання та прогресу за кредитами G7", — додала президентка Європейської комісії.

Приїзд Урсули фон дер Ляєн до Києва 20 вересня

Джерело: сторінка Урсули фон дер Ляєн у мережі X

Раніше інформаційні агенції повідомляли, що під час візиту до Києва Урсула фон дер Ляєн зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським. А 19 вересня стало відомо, що Євросоюз виділить Україні 160 мільйонів євро для підтримки енергетичної безпеки України напередодні зими. Частину суми нададуть із заморожених російських активів.

Нагадаємо, що Кремль 17 вересня отримав рішуче повідомлення, що Євросоюз й надалі буде підтримувати Київ. Президентка Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн залишається однією з найбільших прихильниць підтримки України у війні проти Російської Федерації, що відобразилось у новому складі найвищому органі виконавчої влади Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 20.09.2024 08:52