Фото: Урсула фон дер Ляєн. Джерело: Getty Images / Global Images Ukraine

Очільниця Єврокомісії завтра прибуде до України

У п'ятницю, 20 вересня, очільниця Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн вирушить до України. У ході свого візиту вона проведе зустріч з президентом Володимиром Зеленським.

Як повідомляє BFM TV, про свій візит до Києва очільниця Єврокомісії заявила у четвер, 19 вересня. Відомо, що основною темою обговорень буде допомога Європейського Союзу в забезпеченні України енергоресурсами на зимовий період.

Зазначається, що Україна може натрапити на найсерйозніші виклики у сфері енергопостачання з моменту початку російського вторгнення. Так, на тлі побоювань, висловлених міжнародним енергетичним агентством, ЄС планує підтримати Київ у розв'язанні цих проблем.

Раніше, а саме 17 вересня, міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час візиту до Молдови повідомляла, що цієї зими Берлін надасть Києву додаткові 100 мільйонів євро допомоги, адже Москва знову планує удари по енергетичній інфраструктурі України.

Очільниця німецького МЗС наголосила, що "Росія знову планує зимову війну з метою зробити життя людей в Україні якомога жахливішими".

Нагадаємо, у серпні Урсула фон дер Ляєн повідомляла, що від початку повномасштабного вторгнення Україна отримала від країн Європейського Союзу понад 100 мільярдів євро фінансової допомоги. Також посадовиця додала, що ЄС продовжить підтримку Києва й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.09.2024 13:55