Фото: Офіс президента

Франція надасть Україні потужний бронетанковий пакет

Україна отримає від Французької Республіки бронетанковий комплект, який значно посилить потужності наших Збройних сил. Раніше ця країна вже поставила чимало оборонної допомоги нашим захисникам.

Про це заявив президент Володимир Зеленський за результатами телефонної розмови із лідером Франції Еммануелем Макроном.

Очільник України поінформував французького колегу про ситуацію на фронті та перспективи її розвитку у травні-червні. Окремо акцентував на першочергових потребах українських сил оборони.

"Швидкість і конкретність реагування — це дуже важливо, це те, що значно посилює наші можливості. Цінуємо підтвердження Францією надання нашим Збройним силам потужного бронетанкового пакету", — зазначив голова Української держави.

Він повідомив, що такі рішення посилять потенціал України на полі бою.

Також Зеленський і Макрон обговорили взаємодію в роботі з іншими міжнародними партнерами щодо консолідації їх підтримки української формули миру.

"Лідери України та Франції скоординували позиції напередодні важливих міжнародних заходів та узгодили наступні конкретні кроки у межах двостороннього діалогу", — зазначив Зеленський.

Нагадаємо, раніше Зеленський повідомляв, що Україна цього тижня отримала бронетехніку зі Словенії й танки — з Іспанії.

Також він розповідав, що під час повномасштабної війни були моменти, коли Україні певні країни обіцяли допомогу і підводили з вчасним її наданням.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 30.04.2023 19:55