Фото: Офіс президента України

Допомога Україні від Франції: Макрон анонсував "важливі рішення" найближчими місяцями

Франція готова надавати фінансову підтримку Україні, аби не допустити перемоги Росії у війні. 

Про це заявив президент Франції Емманюель Макрон на телеканалі France 5.

"Нам слід і надалі підтримувати Україну, оскільки це дозволить нам жити у мирі. Ми не воюємо з Росією. Але ми не повинні допустити, щоб Росія здобула перемогу", сказав він.

За словами Макрона, з цієї причини "найближчими місяцями Франції доведеться ухвалювати важливі рішення". Також Макрон звернув увагу на те, що в Європі та США починають сумніватися у допомозі Україні.

"Ми бачимо, що в Європі починають сумніватися. Відчувається, що сумніваються і в США. Слід продовжувати підтримку та посилювати безпеку Києва у найбільш важливих сферах", додав він.

Зазначимо, що з моменту широкомасштабного вторгнення Росії в Україну Франція є однією з європейських країн, яка надає активну фінансову та військову підтримку нашій країні. Водночас президент країни Емманюель Макрон регулярно закликає до пошуку компромісу та закінчення війни шляхом переговорів із Кремлем.

Нагадаємо, українське питання стало одним із головних під час двосторонньої зустрічі президента Франції Еммануеля Макрона та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, яка відбулася 7 грудня. Французький лідер не зміг переконати угорського щодо зняття вето на вступ України до Європейського Союзу.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.12.2023 09:25