Еммануель Макрон і Віктор Орбан. Джерело: Le Point

Макрон і Орбан обговорили українське питання: чи переконав президент Франції угорського прем’єра

Українське питання стало одним із головних під час двосторонньої зустрічі в четвер, 7 грудня, президента Франції Еммануеля Макрона та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана. Французький лідер не зміг переконати угорського щодо зняття вето на вступ України до Європейського Союзу.

Таку інформацію оприлюднило французьке видання Le Point. Журналісти повідомили, що Орбан усе ще стоїть на своєму — жодного початку переговорів про вступ з Україною.

При цьому сам Орбан у соцмережі Х (колишній Twitter) написав, що "мав чудову зустріч із президентом Еммануелем Макроном у Парижі".

"Позиція Угорщини є чіткою напередодні грудневого саміту лідерів Євросоюзу", — зазначив прем’єр-міністр Угорщини.

Перед тим, як тет-а-тет поспілкуватися з Еммануелем Макроном, Віктор Орбан розмовляв із Le Point. Медійники навели декілька цитат угорського прем’єра.

"Якщо ви дозволите Україні ввійти в нашу європейську аграрну систему, це її зруйнує… Росія належить до іншої форми цивілізації... Неможливе її порівняння з ЄС чи європейським континентом, головною цінністю якого є свобода", — заявив Орбан.

Нагадаємо, що керівник Офісу Глави держави Андрій Єрмак, перебуваючи з візитом у США, 6 грудня провів телефонну розмову з міністром закордонних справ і зовнішньої торгівлі Угорщини Петером Сійярто. Це сталося за дорученням президента України. Співрозмовники обговорили можливість зустрічі Володимира Зеленського та прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана та домовилися працювати над визначенням зручної дати таких перемовин.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 08.12.2023 13:39