Фото ілюстративне. Джерело: francetvinfo

Франція виділить 200 млн євро для українських військових

Уряд Франції виділить додатково 200 мільйонів євро до фонду підтримки, щоб українська армія могла продовжити закупівлю французької техніки.

Про це повідомив Franceinfo з посиланням на заяву міністра оборони Франції Себастьєна Лекорню під час виступу перед Національними зборами.

"Ви проголосували в комітеті за поправку, яка відкриває нові 200 мільйонів євро для фонду підтримки України", — зазначив він, звертаючись до французьких депутатів.

Йдеться про частину фінансового законопроекту, який дозволяє коригувати кредити на цей бюджетний рік. Міністр оборони Себастьєн Лекорню також сказав, що новий проголосований документ дозволить Франції повернутися до нової стратегії придбання нової техніки для української армії.

Очікується, що бюджет Міністерства оборони Франції збільшиться на 3,3 мільярда євро 2024-го року (+7,5%) і досягне 47,2 мільярда євро, відповідно до того, що передбачено новим законом про військове програмування на 2024-ий рік.

Нагадаємо, що Україна підписала контракт із дочірньою французькою оборонною компанією Cybergun на постачання партії штурмових гвинтівок і гранатометів. Загальна вартість — 36 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 08.11.2023 09:24