Скріншот із відео

Франція виділить додаткові кошти для екстреного відновлення України: про яку суму йдеться

Франція виділить додаткові 40 мільйонів євро безповоротної фінансової допомоги Україні. Кошти використають для відбудови країни у 2023 році та багаторічної допомоги для цивільних потреб.

Про це заявила міністерка закордонних справ Франції Катрін Колонна під час виступу на конференції щодо відбудови України у Лондоні. 

Катрін Колонна зазначила, що Франція готує багаторічний план допомоги Україні для цивільних потреб, що включає гуманітарну допомогу, допомогу для підтримання економічної та фінансової стабільності.

"Франція готує багаторічний пакет цивільної допомоги Україні. Я рада повідомити що допомога здебільшого включатиме гранти. Тож це допоможе уникнути посилення тиску на державні фінанси України", — уточнила очільниця МЗС. 

Крім того, МЗС Франції надасть додаткові 40 мільйонів євро як безповоротну допомогу для України у 2023 році. 

"Наше зобов’язання підтримувати відновлення України — це також сигнал, який ми посилаємо Путіну. Це сигнал про те, що ми підтримуватимемо (Україну, — ред.) стільки, скільки буде потрібно, і що він не зможе нас перечекати. Це сигнал, який має переконати Росію в тому, що вона зайшла в глухий кут і повинна негайно припинити свою агресію", — додала вона.

Нагадаємо, Велика Британія оголосить про вагомий пакет фінансової підтримки для України. Він включає кредитні гарантії Світового банку на суму три мільярди доларів та двосторонню допомогу на 305 мільйонів доларів.

Окрім цього, Сполучені Штати Америки виділяють Україні 1,3 мільярда доларів фінансової допомоги. Вона буде спрямована на енергетичні та інфраструктурні потреби.

Німецький уряд анонсував передачу Україні чергової партії військової допомоги. Туди увійшли, зокрема, ракети для систем ППО Patriot, артилерійські снаряди та логістичні засоби.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 21.06.2023 15:41