Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Футболіста збірної Туреччини дискваліфікували за нацистський жест

Спілка європейських футбольних асоціацій (УЄФА) дискваліфікувала захисника збірної Туреччини Меріха Демірала за нацистський жест, який продемонстрував футболіст під час святкування забитого голу. Також був покараний півзахисник збірної Англії Джуд Белінгем.

Як повідомляє офіційний сайт організації, турецького футболіста відсторонено на два матчі.

Демірал, який став автором дубля у ворота Австрії (2:1), під час святкування показав ультранаціоналістичне вітання турецького угрупування "Сірі вовки". Жест заборонено у низці європейських країн, адже угруповання дотримується ідеології расизму, антисемітизму та ісламізму. Так, гравець не допоможе команді у чвертьфіналі Євро-2024, де турецька національна збірна зіграє проти Нідерландів, а також у півфіналі, якщо команда туди вийде.

Неспортивною поведінкою відзначився й англієць Джуд Белінгем, який у грі зі Словаччиною (2:1) відсвяткував забитий гол, вказавши на свої статеві органи. За це він отримав штраф у розмірі 30 тисяч євро, також Белінгем отримав один матч дискваліфікації умовно з випробувальним терміном на один рік. Тож, Белінгем зіграє у чвертьфіналі за Англію проти Швейцарії.

Нагадаємо, 20 червня сербський футбольний союз надіслав листа до Союзу європейських футбольних асоціацій, в якому вимагав покарати Албанію та Хорватію за антисербські скандування. Скандал стався в ході очного матчу національних збірних Албанії та Хорватії (2:2) на Чемпіонаті Європи.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 05.07.2024 18:37