Фото: ілюстративне. Джерело: Pixabay

Європейська збірна може знятись з Євро 2024: що сталося

Сербський футбольний союз надіслав листа до Союзу європейських футбольних асоціацій, в якому вимагає покарати Албанію та Хорватію за антисербські скандування. Скандал стався в ході очного матчу національних збірних Албанії та Хорватії (2:2) на Чемпіонаті Європи.

Про це повідомляє Sportklub.

Відомо, що матч між хорватською та албанською командами відбувся у середу, 19 червня, вболівальники цих збірних провели матч в дружній атмосфері. Людей об'єднала спільна нелюбов до свого сусіда —Сербії.

Видання зазначає, що вболівальники разом виконали кілька антисербських скандувань на кшталт "Убий серба". Після закінчення матчу до албанських уболівальників приєднався і форвард збірної Албанії Мірлінд Даку. Він нібито теж скандував у мегафон образливі скандування на адресу сербів та македонців. 

Своєю чергою футбольні функціонери Сербії засудили поведінку футболіста та закликали УЄФА застосувати "жорсткі санкції" проти Албанії та Хорватії. У тому випадку, якщо реакція на це з боку УЄФА буде відсутня, Сербія пообіцяла розглянути відмову від участі в Євро-2024. Сербські вимоги частково підтримали їхні колеги з Македонії, проте, тамтешня збірна на чемпіонаті Європи не грає.

Варто наголосити, що без покарання залишилося використання вболівальниками Сербії російських прапорів. Також Белград отримав штраф у розмірі 14.5 тисяч євро за поведінку фанатів, які під час матчу проти збірної Англії викрикували провокаційні сканування про сербську приналежність Косово.

Нагадаємо, 18 червня під час матчу групового етапу чемпіонату Європи з футболу вболівальники збірної Грузії скандували "Путін — х###о". Славнозвісний хіт пролунав по ходу поєдинку з командою Туреччини (1:3).

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 20.06.2024 14:44