Фото: Офіс президента

Гарантії безпеки для України: у Франції зробили нову гучну заяву

Влада Франції готова укласти з Україною довготермінові угоди, які гарантуватимуть безпеку. Вони мали б запобігти повторенням агресій проти України.

Про це йдеться на сайті МЗС Франції.

У відомстві зазначають, що нині Франція разом зі своїми партнерами продовжує обдумувати найкращий спосіб підтримки України. Важливо забезпечити стабільність в довгостроковій перспективі та в усіх сферах.

"Франція готова укласти з Україною угоди, спрямовані на надання їй гарантій безпеки, які допоможуть їй захистити себе в довгостроковій перспективі та запобігти можливій майбутній агресії, як це підтвердили наші лідери в декларації 36-го франко-британського саміту", — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, до вступу в НАТО країни Заходу запропонують Україні особливу модель безпеки. Угода з Україною за ізраїльським зразком може змінити перебіг нинішньої війни з Росією. Угода полегшить передачу Києву зброї, передових технологій та буде кроком на шляху до членства в Альянсі.

Відомо, що саміт формули миру за ініціативи України може пройти у липні 2023 року. Від початку повномасштабного вторгнення Росії мине 500 днів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими
Політика, 23.05.2023 15:56