Фото: Telegram-канал Сергія Аксьонова

Гауляйтер Криму повідомив, чи варто очікувати на Олімпіаді спортсменів з окупованого півострова

Голова окупаційної "влади" в Автономній республіці Крим Сергій Аксьонов заявив, що спортсмени з півострова не поїдуть на Олімпіаду в Парижі. При цьому він звинуватив країни Заходу в "русофобії".

Відповідне повідомлення гауляйтер Криму оприлюднив у своєму Telegram-каналі.

"Спортсмени від Криму на Олімпіаду в Парижі не поїдуть. Повністю підтримую їхнє рішення. Міжнародний олімпійський комітет зрадив олімпійські принципи, перетворився на інструмент політичної помсти та зведення рахунків із неугодними Заходу країнами. Вони цього й не приховують", — написав він.

Аксьонов також звинуватив Захід у русофобії та "расистському ставленні до наших спортсменів, до росіян, до білорусів". 

"Звідси бажання не просто заборонити, а й принизити людей, а в їхньому обличчі — всю нашу країну. Навіщо приносити їм таке задоволення? Адже олімпійський спорт — це насамперед про престиж держави, про гордість за свою батьківщину. Тож моя особиста думка: їхати на Олімпіаду не треба. Не розумію тих, хто так туди рветься", — додав Аксьонов.

Зауважимо, Олімпіада-2024 має відбутися з 26 липня по 11 серпня. Олімпійські ігри пройдуть в столиці Франції Парижі. Російські та білоруські спортсмени у нейтральному статусі можуть брати участь в Олімпійських іграх в Парижі.

Нагадаємо, виконавчий комітет Міжнародного олімпійського комітету 19 березня заявив, що нейтральні спортсмени не братимуть участі в церемонії відкриття літніх Олімпійських ігор-2024 у Парижі.

Раніше Франція висунула ідею припинення вогню в Україні на час Олімпійських ігор 2024 року. Так пропозицію планують зробити Росії.

Своєю чергою мер Парижу Анн Ідальго заявила, що спортсменам з Росії та Білорусі не будуть на раді на Олімпійських іграх 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Спорт, 03.04.2024 23:41